Christina Linnea Örtendahls Blogg

Statsvetare & omvärldsanalytiker granskar dagsaktuell politik med glimten i ögat

onsdag, juli 09, 2008

Investering eller kostnad?

Så var det då dags igen för Ängelholms kommuns socialnämnd att få en ny dom med nya straffavgifter för att man missköter äldreomsorgen. Enligt NST/HD menar Länsrätten "att kommunen brustit i sin långsiktiga planering och dömer ut straffavgifter i två nya fall där summan att betala staten uppgår till totalt 345 000 kronor."

Och ja, tyvärr måste jag hålla med Länsrätten om att Ängelholms kommun brister i sin långsiktiga planering. Och ja, tyvärr är det inte bara inom socialnämndens område det brister.

Översiktsplaneringen är kraftigt eftersatt och leder till att alldeles för många detaljplaner måste göras med onödigt komplicerade processer och med alldeles för många brandkårsutryckningar. Barnomsorg och skola är andra områden där kunskap finns om bara politiker kunde inse att denna typ av långsiktig planering är en investering och inte en kostnad!

Varför inte investera miljonerna i rätt kompetens för långsiktig planering, utredning och analys istället för att skicka ängelholmarnas skattepengar till staten för att de ska tala om för ledande ängelholmspolitiker vad de borde gjort förra mandatperioden och till och med förrförra?

Dagens citat:

När snålheten bedrar visheten

Etiketter: , , ,