Christina Linnea Örtendahls Blogg

Statsvetare & omvärldsanalytiker granskar dagsaktuell politik med glimten i ögat

tisdag, juli 01, 2008

Förhinder för hinder

I Ängelholm verkar det ibland som att medborgarna uppfattas som gnälliga av kommunens tjänstemän. Det kan kanske vara så ibland men det förtjänar att påpekas att medborgarna finansierar verksamheten via skattsedeln och därmed också kan ställa vissa grundläggande krav på att den sköts.

En medborgare som tröttnat på situationen är Henny Johansson. Det handlar om busskuren mittemot polishuset på Klippanvägen som skyms av buskar vilket gör att väntande passagerare måste ställa sig utanför busskuren för att bussen inte ska köra förbi. Även busschaufförerna uppfattar det som ett problem.
För en månad sedan kontaktade hon därför Johnny Wiking på tekniska kontoret som lovade att göra något åt saken.

— Jag har sagt till vederbörande att åtgärda det här men han har fått förhinder. Det är ingen ursäkt men det är en förklaring, säger Johnny Wiking.

Nu väntar Henny Johansson på att buskarna ska klippas ned ordentligt. Om ingen åtgärd vidtas funderar hon i stället på att ta saxen i egna händer.

— Jag ger henne rätt i det här fallet. Jag ska prata med personen som ska åtgärda det här de närmaste dagarna, säger Johnny Wiking.
Är det verkligen nödvändigt att journalisterna på lokaltidningen ska behöva engagera sig för att skattefinansierad personal ska göra det arbete de har betalt för? På vilken annan arbetsplats än tekniska kontoret skulle det accepteras att den ansvarige chefen undlåter att se till att arbetsuppgifterna utförs?

Om en anställd får förhinder eller vägrar utföra de arbetsuppgifter som han/hon är tillsagd att göra så brukar det normalt rendera en varning. Och om det föreligger särskilda skäl borde väl ändå chefen se till att arbetet blir utfört och inte skylla från sig nedåt!

Om det kanske är att betrakta som arbetsvägran? Då är dörren där!

Dagens citat:

Det är enklare att utföra ett arbete än att förklara varför man inte gjorde det.

Martin van Buren

Etiketter: , , ,