Christina Linnea Örtendahls Blogg

Statsvetare & omvärldsanalytiker granskar dagsaktuell politik med glimten i ögat

söndag, juli 06, 2008

Hela havet stormar i kommunfullmäktige

Det faktum att Anders Malm, som bytte parti från fp till m, fick sitta kvar på sin plats i socialnämnden verkar ha skapat en helt ny norm i Ängelholmspolitiken. Nu är det uppenbarligen fritt fram att byta parti (i alla fall om man byter till moderaterna) och samtidigt behålla sina arvoderade uppdrag!

Förra veckan bytte Jan Törnquist parti från kd till m och nu gör hans fru, Margaretha Törnquist, samma sak. Det märkliga är alltså att hon lämnar sitt uppdrag i kommunfullmäktige medan hon vill ha kvar sina platser i kulturnämnden och dess konstutskott samt uppdraget som borgerlig vigselförrättare!

Platsen i kommunfullmäktige har hon rätt att behålla eftersom hon är invald som person, men de övriga uppdragen har hon fått sitt partis förtroende att utöva och där sitter hon således platser som tillfallit kristdemokraterna som parti. Det tycks som att partibytena i Ängelholm har en stor rationell ekonomisk faktor som politikerna kalkylerar med. I annat fall borde man väl rimligen följa normala etiska politiska normer?

Det är lite hela havet stormar över Ängelholmspolitiken just nu. Vi skulle kanske prova att ta väck en stol i kommunfullmäktige varje gång och se vem som blir utan plats när musiken slutar spela?

Dagens citat:

I penningfrågor har alla samma religion

Voltaire

Etiketter: , , , ,

0 Comments:

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home