Christina Linnea Örtendahls Blogg

Statsvetare & omvärldsanalytiker granskar dagsaktuell politik med glimten i ögat

onsdag, juli 02, 2008

Kissnödiga spontandansare problematiskt

Miljökontoret, socialförvaltningen och räddningstjänsten i Ängelholm har varit ute på en gemensam inspektionsrunda bland krogarna. Och enligt lokaltidningen HD/NST sköter sig restaurangerna här i stan bra. Men värre är det med gästerna:
Att personer i samband med krogbesök urinerar i buskar, vid husväggar och till och med i trappuppgångar har blivit vanligare de senaste åren, konstateras det i artikeln.

– Vi kan ju inte amputera folks underliv. Men vi kan skriva bötesrapporter. 800 kronor kostar det för förargelseväckande beteende, säger närpolischef Göran Johansson.
Jag undrar varför man pratar om "personer" och "folk" när man förmodligen menar "pojkar och män"? Skulle vara intressant att veta hur många man bötfällt? Kan tipsa polisen om stråket över Sockerbruksområdet ner till Bahnhof Bar - där står pojkarna verkligen på rad! Eller ska kanske säga att de försöker stå på rad! Vad är förresten böterna för att kräkas på offentlig plats?

Kan inte låta bli att notera att listan med anmärkningar som förekommer tar upp bland annat följande:
Gäster tar med sig alkohol ut från uteserveringen.
Det är praktiskt så länge gräset inte är för kort: glasskåpet hemma kan fyllas på helt gratis. Det är bara att plocka dricksglas utanför Bahnhof Bar. Du får snabbt ihop ett halv dussin på en kvart!
Ställen utan danstillstånd har för mycket spontandans.
Denna typ av anmärkning skulle väl aldrig förekomma någon annan stans. Det låter inte klokt! Det måste vara ett förfärligt brott - men jag vet inte riktigt om det är spontan eller dans som avses...

Dagens citat:

Nemo saltat sobrius

Etiketter: , , ,