Christina Linnea Örtendahls Blogg

Statsvetare & omvärldsanalytiker granskar dagsaktuell politik med glimten i ögat

onsdag, maj 14, 2008

Ängelholmsmoderaterna helt ensamma

Det blev, som väntat, Moderaternas eget beslut att sparka Crespin, berättar HD/NST.

Moderaterna var helt ensamma om att ta beslut om at sparka kommunens ekonomichef Herman Crespin. De andra partierna valde att lägga ner sina röster när det avgörande beslutet togs i kommunstyrelsen.

Märkligt nog valde moderaternas kommunalråds bästa kompis, oppositionsledaran BrittMarie Hansson (s) mot alla förväntningar att skicka med en särskild protokollsanteckning från sossarna. Där betonas att beslutet att avskeda ekonomichefen helt är en fråga om bristande förtroende från den politiska majoriteten.

Socialdemokraterna valde därmed, helt otippat, att inte hålla med Åsa Herbst (m), utan tvärtom inta samma linje som moderaternas allianspartier; d v s att avstå vid omröstningen. Beslutet att säga upp ekonomichefen Herman Crespin avgjordes därvid med sex röster mot noll i kommunstyrelsen.

Jag förstår att detta kommer att kosta Ängelholms skattebetalare massor av direkta kostnader, men funderar också på alla övriga kringkostnader. Har man räknat på ökade kostnader för rekrytering på grund av dåligt rykte som arbetsgivare i kommunsverige? Och hur påverkar det kommunens ranking i näringslivssverige?

Dagens citat:

Att försvara ett fel är att fela igen.

Tyskt ordspråk

Etiketter: , , , , , , ,