Christina Linnea Örtendahls Blogg

Statsvetare & omvärldsanalytiker granskar dagsaktuell politik med glimten i ögat

torsdag, maj 08, 2008

Bad timing?

Varje torsdag läser jag Dagens Samhälle. Denna veckans nummer bjöd sannerligen inte på någon munter läsning; innehållet lär inte gagna Ängelholms kommuns redan tidigare dåliga rykte som arbetsgivare. Och detta i tider när fyrtiotalisterna går i pension och kommunerna slåss om att få anställa kompetent personal.

Att i samma nummer av den tidning som läses av alla i den kommunala världen ha en redaktionell artikel med rubriken Ängelholm sparkar sin ekonomichef och en platsannons med rubriken Vill du blir miljöchef i Ängelholms kommun? verkar vara riktigt dålig timing.

Den senaste tiden har två chefer på tekniska kontoret slutat liksom miljöchefen, samtidigt som ekonomichefen har fått sparken med omedelbar verkan. Och dessutom, säger småstadens skvallerexpress, blivit fråntagen nycklarna till sitt tjänsterum! Samtidigt som artikeln i DS avslutas med följande:
Hon [kommunalrådet] att han styrt för mycket i en utredning om en multihall med flera idrotts- och fritidsanläggningar. Herman Crespin [ekonomichefen] var projektledare för arbetet. På vilket sätt han gått över gränsen som tjänsteman har Åsa Herbst [kommunalrådet] ännu inte preciserat.
Lysande personalpolitik! Man tar sig för pannan.

Jag föreslår att man omedelbart annonserar efter en Human Resource Manager. Dagens citat:

Den bästa chefen är den som har omdöme nog att välja skickliga personer till att göra det han vill ha gjort, och självbehärskning nog för att avhålla sig från att lägga sig i deras arbete medan de gör det. Theodor Roosevelt.

PS: Länken till DS är till nätupplagan, veckans lösenord är politik, som tyvärr inte är densamma som i pappersupplagan.

Etiketter: , , , , ,