Christina Linnea Örtendahls Blogg

Statsvetare & omvärldsanalytiker granskar dagsaktuell politik med glimten i ögat

måndag, maj 26, 2008

Konsekvensanalys bristvara i Ängelholmsmoderaterna

Redan i förmiddags fick jag höra att miljöpartiets interpellation inte kommer att behandlas i kvällens kommunfullmäktige. Så nu tvingas vi vänta på svaret ända till juni månads kommunfullmäktige.

Jag kan inte se att Karl-Otto Rosenqvist frågor är så svåra att svara på att kommunalrådet Åsa Herbs (m) behöver en hel månad på sig för att skriva svar. I alla fall inte om man från kommunledningens sida har rent mjöl i påsen.

Något som fler och fler börja tvivla på. Det är inte bra för moderaternas trovärdighet. Konsekvensanalysen av beslutet att säga upp ekonomichefen, ta ifrån honom nycklarna och skicka hem honom, var förmodligen inte ens påbörjad när det operativa skeendet var passerat. Strategi har ju aldrig varit Ängelholmsmoderaternas starka sida. Och inte heller politisk etik.

Vi är många som väntar med spänning på svaret, oavsett när det kommer. Det är definitiv ingen fråga som svalnar med förhalningstaktik; snarare tvärtom. Den blir allt hetare och spekulationerna ökar i takt med brist på fakta.

Dagens citat:

...så går beslutsamhetens friska hy
i eftertankens kranka blekhet över.


Ur Hamlet av William Shakespare i översättning av C A Hagberg.

Etiketter: , , , ,