Christina Linnea Örtendahls Blogg

Statsvetare & omvärldsanalytiker granskar dagsaktuell politik med glimten i ögat

måndag, maj 21, 2007

Monas Allians mot Allians för Sverige

Det tycks mig som om Mona Sahlin försöker skapa en allians på vänsterkanten. Enligt Ekot samlade Mona Sahlin idag gammelkommunisten Lars Ohly och primörerna från miljöpartiet för att diskutera ett framtida samarbete partierna emellan.

Enligt Lars Ohly ska de träffas regelbundet och diskutera olika regeringsförslag:
Mer än så gick inte det här mötet ut på. Inte mer än att under ganska lugna former diskutera gemensamt agerande i framtiden. Sen får vi återkomma till hur.
Mona Sahlin har tidigare träffat företrädarna för partierna men inte förrän nu har hon försökt sig på att använda Maud-konceptet för att bygga Allians för Sverige.

Alla tre partierna verkar vara överens om att den samarbetsform man hade under förra mandatperioden inte fungerar. Maria Wetterstrand menar att det krävs mer detaljerade diskussioner kring hur ett samarbete ska se ut. Lars Ohly säger samtidigt att han inte vill kopiera Allians för Sverige. Och ja, det kan jag ju se som en klok insikt. Det skulle säkert vara en näst intill omöjlig huppgift för de tre "musketörerna" eller ska man säga fyra? Hur skulle de definiera uppdraget och förklara det?

Nu väntar jag bara på att Mona ber Bosse laga mat, som i fornstora dar på Stallmästargården, och hyr in sällskapet i en kommunal fontän eller möjligen badhus för att fira starten av Monas Allians mot Allians för Sverige!

...för övrigt anser jag att det bör sättas upp bommar på Järnvägsgatan samt att Nybrovägen och Havsbaden bör öppnas för genomfartstrafik!

Etiketter: , , ,