Christina Linnea Örtendahls Blogg

Statsvetare & omvärldsanalytiker granskar dagsaktuell politik med glimten i ögat

söndag, maj 06, 2007

Kaliber avslöjar; staten är inte alltid god

Socialförsäkringsminister Cristina Husmark-Pehrsson ger, med all rätt, Försäkringskassan vass kritik för att de inte utvärderat de bolag de har anlitat för att utreda långtidssjukskrivna.
– Det är mycket olyckligt och inte acceptabelt om det är ett projekt som inte är av fullgod kvalité, om det inte går att följa upp och utvärdera och om det inte är rättssäkert.
För er som inte hört Kalibers avslöjande reportageserie går det bra att besöka deras webb på P1. Rekommenderas varmt! Har du inte hört det: Gör det!

Helt otroligt att en myndighet har lämna ut enskilda individer, deras sjukdom, sjukskrivning och familjer på det här sättet. Det får bara inte upprepas. Heder åt journalisterna på Kaliber som påtalade bristen av rättsäkerhet i det svenska så kallade välfärdssystemet. Och väcker det sovande folket med nyheten att staten per definition inte alltid är god!

Hoppas det leder till att alla myndigheter försöker arbeta med kvalitetssäkring framöver, så vi slipper sådana här rättsskandaler fler gånger. Att Christina Husmark-Persson reagerar är helt i linje med vad hon lovat:
Våra socialförsäkringssystem ska handla om att rätt ersättning ska gå till rätt person. De ska vara robusta och hålla in i framtiden och de ska sätta arbetsförmåga framför arbetsoförmåga. Målet är att bevara tryggheten för den som drabbas av arbetsskada och sjukdom. Samtidigt ska allas vilja till arbete tas tillvara så att utanförskapet kan brytas.
Bra jobbat, Cristina. Du visar att det finns politiker som bryr sig och som faktiskt försöker leva som de lär.

...för övrigt anser jag att det bör sättas upp bommar på Järnvägsgatan samt att Nybrovägen och Havsbaden bör öppnas för genomfartstrafik!

Etiketter: , , ,

0 Comments:

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home