Christina Linnea Örtendahls Blogg

Statsvetare & omvärldsanalytiker granskar dagsaktuell politik med glimten i ögat

måndag, maj 14, 2007

Dags för radiochefer att växa upp...

Ove Joansson och Mikael Olsson är två av de chefer som intervjuades SVT tidigare ikväll angående Peter Örns så kallade begäran om entledigande från sin tjänst som VD för Sveriges Radio. Ett ämne som både DN och SvD tagit upp, och det kommer de givetvis inte att vara ensamma om. Det finns ju inget som intresserar medierna tillnärmelsevis så mycket som nyheter om medierna själva!

Jag kan bara notera att båda herrarna tidigare arbetat på SVT och troligtvis tillhörde den halva Vietnamdemonstration som släpptes in genom grindarna till tevehuset när kanal 2 startade.Knappast någon lär ha kommit ut från public service sedan grindarna stängdes 1969. Kanske dags att skapa ett nytt komma-ut-begrepp angående detta mediefenomen?

Båda herrarna signalerar dock tydligt att de har fastnat i sin ungdomstid. Långt hår, fastän något grånat och grov skäggstubb. Svart t-shirt under vita skjortan och kavajen; det enda som saknas är de svarta skinnbyxorna, som inte syns i bild och motorcykeln av märket Harley Davidson, som de givetvis säkert sitter stadigt på.

Börjar kanske bli dags att klippa sig, växa upp och skaffa sig ett jobb, eller vad säger herrarna?

...för övrigt anser jag att det bör sättas upp bommar på Järnvägsgatan samt att Nybrovägen och Havsbaden bör öppnas för genomfartstrafik!

Etiketter: , , ,