Christina Linnea Örtendahls Blogg

Statsvetare & omvärldsanalytiker granskar dagsaktuell politik med glimten i ögat

fredag, maj 18, 2007

Fredrik kritiseras av flickorna

Statsminister Fredrik Reinfeldt besöker i veckan USA. DN rapporterar positivt från besöket i Vita huset. Reinfeldt och Bush kom väl överens.

Från mötet med Kaliforniens guvernör Arnold Schwarzenegger rapporterar DN att Schwarzenegger vill besöka Sverige.

Men Fredrik Reinfeldt har fått mycket kritik för sin prioritering att tala om klimatfrågan istället för att diskutera Irakkriget, dödssstraffet och fallet med Annika Östberg. Mona Sahlin (s), Birgitta Ohlsson (fp) och ett antal inringare i Ring P1 tillhör kritikerna.

Det jag undrar är hur man tänker när man anser att Fredrik Reinfeldt inte utnyttjat mötena på bästa sätt. För det första: alla svenskar instämmer inte i grunden för den kritik som framförts. Det finns irakier i Sverige som anser att det är bra att USA bidrog till störtandet av diktatorn. Vid undersökningar i Sverige har det visat sig att en otroligt hög andel av medborgarna är för dödsstraff. Många anser att Annika Östberg har fått sitt mål behandlat i domstol och befunnits skyldig. För det andra: det finns en viss etikett man bör följa som gäst. Det är väl knappast så att det första du gör som gäst hos någon är att kritisera värden. För det tredje: skulle du göra det så lär du inte få fler inbjudningar och möjligheter till diskussioner.

I mörkret är alla katter grå. I vilket fall inte alltid bara svarta eller vita. Jag instämmer inte i flickornas kritik. Fredriks långsiktiga strategi tilltalar mig mer.

...för övrigt anser jag att det bör sättas upp bommar på Järnvägsgatan samt att Nybrovägen och Havsbaden bör öppnas för genomfartstrafik!

Etiketter: , ,