Christina Linnea Örtendahls Blogg

Statsvetare & omvärldsanalytiker granskar dagsaktuell politik med glimten i ögat

fredag, maj 04, 2007

Nuder säger nej, nej och åter njet

På onsdagen presenterade Pär Nuder socialdemokraternas skuggbudget. Den viktigaste slutsatsen är att han säger nej, nej och åter njet. Han säger nej till att avskaffa förmögenhetsskatten och fastighetsskatten. Han säger nej till att ta bort värnskatten, och han säger nej till att prioritera arbeten framför fler platser i arbetsmarknadsutbildningen. Nuder menar att regeringen därmed knappt har några fördelningspolitiska inslag kvar.

A-kassan ska ändras så att de flesta får en ersättning som motsvarar 80 procent av lönen, men han säger nej till LO:s ordförande Wanja Lundby-Wedin löfte på första maj om att taket för maximal a-kassa ska höjas. Vilket mandat hon nu har för att lova det?
– Den där typen av detaljer tänker vi återkomma till i god tid före valet 2010, säger han.
Intressant att socialdemokraterna "rasar" över regeringens ändringar i A-kassan och samtidigt kallar det för detaljer...

Och idag meddelar Ekot att Riksbanken inte höjer reporäntan idag, trots eller tack vare, Pär Nuders bestämda uppfattning och omedelbara diskontering av den av honom förutsägbara höjningen, redan i gårdagens intervju i Sveriges radio.

...för övrigt anser jag att det bör sättas upp bommar på Järnvägsgatan samt att Nybrovägen och Havsbaden bör öppnas för genomfartstrafik!

Etiketter: , , ,

0 Comments:

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home