Christina Linnea Örtendahls Blogg

Statsvetare & omvärldsanalytiker granskar dagsaktuell politik med glimten i ögat

söndag, maj 20, 2007

Demonstrationer och sd vs mp

Vid Sverigedemokraternas riksårsmöte i Karlskrona omvaldes på lördagen Jimmie Åkesson enhälligt till partiordförande. Enligt Ekot närvarade fullt med poliser i självlysande västar runt Sverigedemokraternas möteslokal.

Vid lunchtid tågade ett demonstrationståg med SSU som huvudarrangör genom centrala Karlskrona i protest mot Sverigedemokraterna. Deltagarna skrek slagord som ”Krossa fascismen” och ”Inga rasister på våra gator”.

I samband med demonstrationerna mot Sverigedemokraternas riksårsmöte har åtta personer omhändertagits för störande av allmän ordning. En person har gripits misstänkt för skadegörelse och polisen anser, enligt TT att det varit lugnare än förväntat.

På miljöpartiets kongress i Norrköping omvaldes Peter Eriksson och Maria Wetterstrand till språkrör för partiet. Såvitt jag vet har det inte förekommit några demonstrationer här...även om det kanske vore tillfälle för Shenet att hålla en manifestation mot skägg. Men som Cornelis Wreeswijk sa: Fåglar som är sorgsna odlar skägg.

...för övrigt anser jag att det bör sättas upp bommar på Järnvägsgatan samt att Nybrovägen och Havsbaden bör öppnas för genomfartstrafik!

Etiketter: , ,