Christina Linnea Örtendahls Blogg

Statsvetare & omvärldsanalytiker granskar dagsaktuell politik med glimten i ögat

måndag, april 16, 2007

Varning perversion! Varning sexualisering!

Nej, jag tänker inte skriva om vårbudgeten idag. Inte mer än att kommentera det faktum att mina spaningar kring upprättelse för hantverk, som till exempel bokbindning, äntligen syns i offentligheten. Bosse Ringholm kände sig väldigt modern när nådiga luntan tog formen av cd eller usb; medan den betydligt yngre Anders Borg medger att han är konservativ och gillar papper. Nådiga luntan har således åter blivit nådiga luntan! Tack Anders!

Har istället läst och retat upp mig på en kulturkrönika av Johan Malmberg i HD/NST med rubriken Varning perversion! Varning sexualisering!

Johan Malmberg är en man i kultureliten som genom att försöka anta ett tydligt politiskt korrekt genusperspektiv fördömer leksaksföretag för att marknadsföra "alla dessa mängder med produkter som cementerar könsroller som barnen peppras med dagligen". Inte heller föräldrarna går fria från Johan Malmbergs kritik. Han raljerar om
vännen gymnasieläraren, pappa till en av hans femåriga dotters kompisar som på hans fråga om vad hans flicka önskade sig inför stundande femårskalas sa 'kläder till Bratz-dockan'. Också himlade han med ögonen i gesten ja-vad-ska-man-göra?
Då blir allt i Johan Malmbergs politiskt korrekta perfekta värld helt raserat. Till och med en lärare? Vad kan man då vänta av andra? De som inte har manchesterbyxor, Fjällrävens ryggsäck, foträta skor och cykelhjälm på väg till och från jobbet med extra bonus från arbetsgivaren kommunen?

Johan Malmbergs uppgivenhet formuleras i artikeln: "Vad ska man egentligen göra?"
Och jag vet hur svårt det är att stå emot som förälder när 'alla andra' köper det, ser det, gör det...och avslutar med 'Därför efterlyser jag en stark lobbyorganisation som sätter varningstexter på sexualiserande produkter. Varning perversion! Varning sexualisering! Det kunde nog skrämt en och annan förälder.'
Ja, visst. Kom med pekpinnar och diktatoriska inslag. Det är ju förfärligt att föräldrar inte kan ta sitt politiskt korrekta ansvar. Det är än mer förfärligt att flickorna leker med dockor. Det tycker jag inte att flickorna ska få lov att göra. De kan ju tycka att det är både roligt och lärorikt. Det allra mest förfärliga är ju att flickorna kan få för sig att de är flickor och vill se ut som flickor; uppfatta sin förmåga till att reproducera människosläktet som positiv, vilja föda och ta hand om barn till och med under föräldraledigheten. Och klä sina små flickor i rosa och glitter! Hu, så hemskt. Tänk om de riskerar att identifiera sig som det andra könet? Kan det bli värre? Ja, det skulle väl kanske i så fall vara att pojkar uppfattar sig som pojkar. Eller...

Om nu Johan Malmberg är så fruktansvärt upprörd över sexualiseringen av barn, borde han istället kräva att Louise pappa och alla andra så kallade pappor och socialnämndspolitiker och dito arbetare i Bergsjön och Vetlanda, och på alla andra ställens avgång! Det är förvisso inte det förfärliga kommersiella utnyttjandet av barn, men det är fel och det är förkastligt och betydligt värre än att flickor gillar dockor, rosa och glitter!

...för övrigt anser jag att det bör sättas upp bommar på Järnvägsgatan samt att Nybrovägen och Havsbaden bör öppnas för genomfartstrafik!

Etiketter: , , , , ,

0 Comments:

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home