Christina Linnea Örtendahls Blogg

Statsvetare & omvärldsanalytiker granskar dagsaktuell politik med glimten i ögat

lördag, april 07, 2007

Fram för Filippa!

En av gästerna hos Stina ikväll var Sveriges "first lady" Filippa Reinfeldt. Stina skriver i sitt inlägg inför sändningen av programmet den 6 april på svt.se:

Själva knorren med programmet var kul: Filip och Fredrik, dom busiga lymlarna, som alltid pratar fylla, knark och sex och ger intryck av att vara rätt tuffa grabbar, var båda riktiga plugghästar och skötsamma ess i skolan med snudd på 5,0 i snitt. Dom vågade inte ens närma sej tuffingarna som stod i rökrutan, när dom gick i skolan, och sexdebuten var anmärkningsvärt sen, liksom första fyllan. Det förklarar varför dom lever ut allt det där nu. Statsministerfru Filippa Reinfeldt däremot, som verkar vara "den perfekta, välartade utan sprickor i fasaden" var medelmåttan i skolan som skolkade, hängde med hårdrocksgänget och rökte.
Tidigare har tidningen Stureplan rangordnat de mäktigaste personerna vid Stureplan och överst på 10-i-topp-listan i år står landstingsrådet och statsministerhustrun Filippa Reinfeldt, före oljeschejken Khalifa bin Zayed Al Nahyan, president för Förenade Arabemiraten och stor fastighetsägare kring Stureplan och Emma Wiklund samt Kronprinsessan Victoria. Intressant!

Jag träffade Filippa första gången på landstingsförbundets kongress i Karlstad 1998, tror jag. Liksom nu vid moderaternas rikskonferens i Örebro för en månad sedan. Att hon har fyra förnamn och är född i tvillingarnas tecken känns välbekant. Trots att hon både i teve och verkligheten är otroligt social, trevlig och väl värd en första plats på topplistan, så är hon för mig först och främst en fantastiskt kunnig politiker, med en tidsmässigt kort men innehållsrik politisk historik.

Många barn har henne att tacka för en mer mänsklig politik med barnen och föräldrarnas perspektiv som utgångspunkt. Inte minst det faktum att hon som landstingsråd såg till att Stockholms läns landsting först i landet med att införa allmän pneumokockvaccination för barn. I Stockholms län insjuknade 247 barn i svår pneumokocksjukdom 2006. I vissa fall har sjukdomen varit så svår att små barn avlidit. Som mamma till en pojke som drabbades av detta för många år sedan vet jag verkligen vad det kan innebära för barnen.

Stina gjorde givetvis kopplingen mellan Filippa och Fredrik Reinfeldt och ett annat känt politikerpar; Hillary och Bill Clinton. Förvisso är Fredrik fantastiskt duktig, men visst hade det varit härligt med Filippa som statsminister så småningom!?

...för övrigt anser jag att det bör sättas upp bommar på Järnvägsgatan samt att Nybrovägen och Havsbaden bör öppnas för genomfartstrafik!

0 Comments:

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home