Christina Linnea Örtendahls Blogg

Statsvetare & omvärldsanalytiker granskar dagsaktuell politik med glimten i ögat

tisdag, april 10, 2007

Kris i repris; blockad, dataintrång, KU och utnyttjade flickor

Denna dagen ett liv (som Farbror Melker sa); eller i alla fall en repris av en del av ett liv. Det tycks mig som att just denna dagen verkar vara ett uppsamlingsheat av ett flertal händelser relaterade till valet 2006. En sådan är enligt SvD att de nya ägarna till den tidigare blockerade salladsbaren Wild 'n Fresh i Göteborg har tecknat kollektivavtal. Är det slutet på följetongen?

I DN skriver man om att fyra folkpartister, en SSU-are och en före detta Expressen-journalist idag ställs inför rätta i Stockholms tingsrätt. De är alla åtalade för dataspionage på socialdemokraterna i valrörelsen 2006. Ett märkligt åtal enligt svensk lag, men ett fullständigt självklart moraliskt förkastligt beteende enligt etiska lagar.

Som om detta inte var nog på en enda dag så skriver SvD under rubriken Freivalds: Persson minns fel om att KU nu behandlar anmälningarna mot den tidigare utrikesministern Leila Freivalds. Enligt denna artikel handlar anmälningarna och förhören om "UD:s kontakter med webbhotellet Levonline, som inhyste Sverigedemokraternas nättidning, där karikatyrbilder på profeten Muhammed publicerades och där det också utlystes en tävling."

Slutligen berättar Janne Josefsson i Uppdrag granskning, enligt SvD, om ännu en repris. En repris på det ständiga återkommande kränkandet av en minderårig flicka utan att socialförvaltningen ingriper. Åter visar han i kvällens program om hur effektiv förträngningsmekanismen hos ansvariga myndigheter är. I fem års tid tvingades Louise bo ensam med sin pappa; en uppenbart psykiskt sjuk missbrukare och våldsbrottsling. Inte ens samhällets yttersta skyddsnät reagerade. Det är ett svek mot barnen och den gårdagens och dagens kris. Måtte det inte bli morgondagens kris.

...för övrigt anser jag att det bör sättas upp bommar på Järnvägsgatan samt att Nybrovägen och Havsbaden bör öppnas för genomfartstrafik!

0 Comments:

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home