Christina Linnea Örtendahls Blogg

Statsvetare & omvärldsanalytiker granskar dagsaktuell politik med glimten i ögat

lördag, januari 12, 2008

Janne Josefsson fick tji!

Svenskarna fortsätter att handla på Ica trots skandaler, skriver e24. Ica-butikernas omsättning ökade med 5 % jämfört med december månad året innan, medan jämförbara butikers ökning för december i år bara låg på 3,4 %.

Trots Janne Josefsson och hans Uppdrag Granskning om det så kallade "köttsnusket på Ica" ökade deras försäljning av kött med mellan 10 och 15 procent de två sista veckorna i december, jämfört med samma veckor året innan.

Vi har haft en ur köttsynpunkt väldigt bra försäljning, säger Ola Andersson, chef för sortiment och inköp hos Ica till tidningen Fri Köpenskap.

Media försöker givetvis hitta en orsak till det för dem, oväntade resultatet. Och kommer fram till: Ica-Stig räddare i nöden.

Som så ofta utgår journalister från att människor är dumma. Vi luras först att tro att all köttfärs i alla Ica-butiker - och bara i Ica-butiker - är för gammal och hälsofarlig. Sedan luras vi av reklamfilmen från Ica till att gå till vår egen Ica-Stig och köpa kött igen!

Jag anser snarare att det är ett väldigt logiskt och klokt beslut att köpa kött på Ica. Var ska du annars kunna köpa kött som är så välkontrollerat på kors & tvärs, inifrån & ut och uppifrån & ner, av livsmedelskontrollanter, konkurrenter och smygande journalister? Klart att jag väljer Ica! Gör du?

Tidigare inlägg i frågan: Köttfusket, julmaten och dold kvinnokunskap Butikerna som Gud, eh menar Janne Josefsson glömde

...för övrigt anser jag att det bör sättas upp bommar på Järnvägsgatan samt att Nybrovägen och Klittervägen bör öppnas för genomfartstrafik!

Etiketter: , , , ,