Christina Linnea Örtendahls Blogg

Statsvetare & omvärldsanalytiker granskar dagsaktuell politik med glimten i ögat

söndag, januari 06, 2008

Fy skäms, Horace Engdahl!

I en debattartikel i dagens Expressen bemöter Horace Engdahl och sex företrädare för film-, spel- och bokbranschen, de sju moderata riksdagsledamöterna som häromdagen dristade sig till att föreslå att fildelningen ska avkriminaliseras.

En passus i dagens debattartikel tycker jag väldigt illa om. Den är knappast värdig den man som är Svenska Akademiens sekreterare:
Karl Sigfrid har under hösten och vintern drivit kampanj mot upphovsrätten beväpnad med nyliberalt teoretiserande. Det är tråkigt att ett antal partikamrater nu gör honom sällskap i hans extremposition, inte ont anande att de agerar megafon åt en piratpartist.
Horace Engdahl tror sig se en konspiration bakom Karl Sigfrids åsikter. Konspirationsteorier är ett kännetecken för vänstertänkande, varför jag anar en politisk uppfattning hos Horace Engdahl.

Samtidigt insinuerar han att de övriga moderaterna skulle vara så dumma att de inte förstår vad de gör. Fy skäms Horace! Det finns inte bara lagar om upphovsrätt utan även en yttrandefrihetsgrundlag. Men du tänkte kanske inte på det innan du skrev?

...för övrigt anser jag att det bör sättas upp bommar på Järnvägsgatan samt att Nybrovägen och Klittervägen bör öppnas för genomfartstrafik!