Christina Linnea Örtendahls Blogg

Statsvetare & omvärldsanalytiker granskar dagsaktuell politik med glimten i ögat

tisdag, januari 22, 2008

Göran Greider gäspar

I SvD/Sifos opinionsundersökning i januari får oppositionen stöd av 56,3 procent av väljarna. Regeringen får 39,9 procent. Jämfört med förra månadens mätning har fördelen för oppositionen ökat med 2,7 procentenheter, från 13,7 till 16,4 procentenheter.

Ekot rapporterar att oppositionen fortsätter att dryga ut sitt försprång mot regeringspartierna. Tidningskrönikan innehöll igår ett antal ledarskribenters kommentarer kring nyheten.

Jag lyssnade samtidigt som jag sysslade med annat och reagerade på Dala-Demokratens ledare med rubriken Gapet är för litet! Det är socialdemokraternas mesta mångsysslare, Göran Greider, som på fullt allvar verkar föreslå att:
"om detta skulle fortsätta i låt oss säga ett år till, så är frågan om inte diskussionen borde börja på allvar om mandatperiodernas längd och om hur eventuella nyval skulle kunna arrangeras."
Samme Greider avslutar sin ledare med:
"Men det gap som då riskerar att växa är det som syns när ett helt folk till slut gäspar."
Denne herre tycks tolka HELA folket utifrån sig själv. Den trötthet som han upplever, och som troligtvis beror på brister i kondition och syresättning trots vedhuggning och medverkan i Kropp & Själ, antar han gäller alla medborgare. Personligen blir jag betydligt tröttare av Göran Greiders säkra profetior än av eventuell utebliven syrebrist på grund av för korta och långsamma hundpromenader fyra gånger om dagen. Jag gäspar...

...för övrigt anser jag att det bör sättas upp bommar på Järnvägsgatan samt att Nybrovägen och Klittervägen bör öppnas för genomfartstrafik!

Etiketter: , , , ,