Christina Linnea Örtendahls Blogg

Statsvetare & omvärldsanalytiker granskar dagsaktuell politik med glimten i ögat

lördag, januari 19, 2008

Måste ha jobb för att få vara med sin fru

Gäst hos Tomas Ramberg i Ekots lördagsintervju var Jan Björklund. Han ställdes självklart inför frågan om regeringspartiernas låga opinionssiffror. Han menade att det tagits en hel del tuffa beslut och ansåg självkritiskt att alliansen behöver bli bättre i att argumentera för sina reformer.

Sen ställer Tomas Ramberg en märkligt ledande fråga:
Måste man ha jobb för att få vara med sin fru?
Det han avser är att Jan Björklund sagt ja till en utredning runt försörjningskrav som ett led i att försöka lösa den integrationsproblematik som finns i Sverige idag. Vissa områden som Rosengård har kännetecknas av en mycket hög arbetslöshet och dito socialbidragsberoende (i området Herrgården hela 98 procent!)samt trångboddhet.

Jan Björklund anser inte att vi klarar av att erbjuda en human situation med dagens misslyckade integrationspolitik. Vi ger en fristad för människor på flykt, men göder en främlingsfientlighet när vi inte kan leva upp till det som förväntas av oss, tror han. Alla europeiska länder, utom Belgien och Sverige, har ett krav på egen försörjning och bostad för att få ta emot familjemedlemmar.

Tomas Ramberg slår slutligen fast att man måste ha jobb för att få vara med sin fru! Är det bara jag som känner det som om denna typ av journalistik bara är ute efter att sätta dit folk? Inte att objektivt försöka förstå och förklara samhälleliga fenomen och förslag...

...för övrigt anser jag att det bör sättas upp bommar på Järnvägsgatan samt att Nybrovägen och Klittervägen bör öppnas för genomfartstrafik! Ensamma flyktingbarn – lösa den integrationsproblematik Vad händer när människor kommer hit? Göder en främlingsfientlighet om vi inte kan få ordning på integrationsproblematiken. Studera situationen i Rosengård – humanitär

Etiketter: , , , ,