Christina Linnea Örtendahls Blogg

Statsvetare & omvärldsanalytiker granskar dagsaktuell politik med glimten i ögat

söndag, januari 20, 2008

Känd (s)-populist ska ta en fajt mot (sd)-populister

Socialdemokraterna bildade igår ett nätverk mellan socialdemokrater i 140 kommuner där sd har ett politiskt inflytande, skriver DN. Syftet är att man ska arbeta tillsammans med strategier mot Sverigedemokraterna. Bakgrunden till mötet och bildandet av nätverket är att Sverigedemokraterna satsar på att vinna väljare bland traditionellt socialdemokratiska väljare. Och det är säkert en helt korrekt analys som ligger bakom denna satsning, eftersom sd har 5 procent av rösterna hos industriarbetare.

Sossarna ska ut och ta diskussionen vid fikaborden på arbetsplatserna, men även i offenliga debattfora...

Vi ska ta en riktig fajt och visa vad det är för ett parti. Sd ska inte lyckas ikläda sig martyrrollen och vinna poäng på det. Det är vår uppgift att visa att de är populister, säger populisten och regionrådet i Blekinge, Mats Johansson (s).

Själv är han en av de två värsta interna populisterna i det socialdemokratiska partiet. Han och Björn Fries har ridit högt på nynazister och narkomaner, och gjort sig kända på deras bekostnad.

Nu läser jag till min glädje att Björn Fries får sparken av folkhälsominister Maria Larsson. Inte en dag för tidigt!

...för övrigt anser jag att det bör sättas upp bommar på Järnvägsgatan samt att Nybrovägen och Klittervägen bör öppnas för genomfartstrafik!

Etiketter: , , ,