Christina Linnea Örtendahls Blogg

Statsvetare & omvärldsanalytiker granskar dagsaktuell politik med glimten i ögat

måndag, december 10, 2007

Fredrick Federley i Ängelholm

Har just kommit hem från en medlemskväll med Ängelholms Näringslivs AB. Företagare, kommunanställda och politiker hade samlats för att umgås och få lite aktuell information. Kvällens huvudattraktion var ett samtal mellan riksdagsledamöterna Fredrick Federley och Hans Wallmark.

Givetvis gick det inte att förbigå den misshandel som Fredrick Federley råkat ut för i Stockholm. Vi pratades vid och han berättade att han inte mer än hunnit landa på Ängelholms flygplats och startat mobilen förrän Ekot och andra medier ringt och intervjuat honom. Han hade äntligen beslutat sig för att polisanmäla misshandeln. Vilket jag, bland många andra, förespråkat i inlägg på hans blogg.

De båda hade ett intressant samtal kring vad Alliansregeringen åstadkommit det här första året. Och det var inte lite. Mest spännande var faktiskt energifrågan och kärnkraftens framtid. Inga dörrar är stängda och forskningsförbudet är avskaffat. Mot bakgrund av opinionsbildningen kring klimathotet (med den numera småfeta hitflugna fredspristagaren Al Gore i spetsen) verkar kärnkraften som en av möjliga lösningar på utsläppsproblematiken.

Men genomgången och diskussionen kring vad regeringen hittills gjort för att skapa ett bättre näringslivsklimat och då inte minst arbetets upprättelse var också uppskattat. Arbetslösheten håller på att bytas i arbetskraftsbrist.

Hoppas innerligt att de slagskämpar som misshandlat Fredrick Federley kommer att inse vad de gjort. Att försöka göra sig större på vuxna mäns bekostnad bevisar bara att de egentligen bara är små gossar inuti. Sorgligt men sant. Det bästa Fredrick kan göra för sina gärningsmän är att se till så att de hittas och får hjälp.

Begreppet hatbrott (som brukar användas) gillar jag inte. Misshandel är misshandel oavsett vem som utsätts och oavsett den personens etniska bakgrund eller sexuella läggning. Jag menar att misshandel är misshandel och att alla människor har samma rätt att vistas fritt på gator och torg.

...för övrigt anser jag att det bör sättas upp bommar på Järnvägsgatan samt att Nybrovägen och Klittervägen bör öppnas för genomfartstrafik!

Etiketter: , , , , ,