Christina Linnea Örtendahls Blogg

Statsvetare & omvärldsanalytiker granskar dagsaktuell politik med glimten i ögat

lördag, december 08, 2007

Filippa Reinfeldt i Ekots lördagsintervju

Lyssnade på Stockholms sjukvårdslandstingsråd Filippa Reinfeldt som var gäst i Ekots lördagsintervju idag. Anledningen till att hon var inbjuden var förmodligen att hon ska leda moderaternas förnyelsearbete inom sjukvården som presenterades av henne och Per Schlingman på DN Debatt häromdagen.

Tanken med arbetet är den moderata sjukvårdspolitiken ska fokusera mer på innehållet än formen. Egentligen en sjukvårdspolitik som utgår från patienter och personal snarare än från politiker och pengar.

Personligen skulle jag gärna delta i den delen av arbetet som ska fördjupa sig i problematiken kring att den dominerande delen av den medicinska forskningen utgått från män. En konsekvens av detta har jag själv upplevt. Kvinnor har inte samma symptom som män vid hjärt- och kärlproblem, vilket innebär att diagnos och behandling försvåras eller kanske rentav negligeras för länge.

Filippa Reinfeldt intervjuades av Inger Arenander, som genomgående ställde frågorna utifrån ett socialdemokratiskt sjukvårdspolitiskt perspektiv. Men tack vare Filippa Reinfeldts säkra kompass var det hon som förde samtalet på rätt spår, trots att Inger Arenander gjorde sitt bästa för att förvirra diskussionen med givna stipulationer. Bra jobbat, Filippa!

...för övrigt anser jag att det bör sättas upp bommar på Järnvägsgatan samt att Nybrovägen och Klittervägen bör öppnas för genomfartstrafik!

Etiketter: , , , ,