Christina Linnea Örtendahls Blogg

Statsvetare & omvärldsanalytiker granskar dagsaktuell politik med glimten i ögat

onsdag, december 05, 2007

Sverigedemokraterna eller kommunisterna?

Socialdemokraternas partiordförande Mona Sahlin skriver tillsammans med Allan Karlsson, från Landskrona och Mats Johansson från Karlskrona på debattsidan i Aftonbladet. De inleder:
Sverigedemokraterna är inte ett parti som alla andra. Det har sina rötter i den organiserade nazismen (...) Sverigedemokraterna bildades bland annat av personer med bakgrund i öppet nazistiska Nordiska Rikspartiet, NRP, och fascistiska Nysvenska rörelsen.
Upprinnelsen till artikeln är den uppgörelse om skolan som moderaterna i Karlskrona gjort med sverigedemokraterna i kommunen. En sak som kommunalrådet fick bannor för av Fredrik Reinfeldt. En helt fel tillsägelse, tycker jag. Dels för att det är så politiskt korrekt att ta avstånd från sverigedemokraterna och dels för att sverigedemokraternas väljares röster väger exakt lika mycket som alla andras partier. Det är viktigt att visa alla väljare samma respekt, oavsett vad man tycker om deras preferenser, och det gör inte Fredrik i detta fallet.

Sen må man tycka vad man vill om sverigedemokraternas ideologi. Men kritiken ska definitivt inte komma från socialdemokraterna som mestadels har varit beroende av Kamrat 4% Kommunisterna (eller borde det med tanke på Lars Werner och Gudrun Schyman heta Kamrat 40% Kommunisterna?). Har Mona Sahlin och klanen Karlsson från Landskrona läst på om kommunisternas historia? Knappast. Då hade de nog undvikit att kasta sten när de själva sitter i glashus.

Eller är det som med den glade uppfinnaren i Lorry som alltid avslutade sina geniala idépresentationer: Tänkte inte på det!

...för övrigt anser jag att det bör sättas upp bommar på Järnvägsgatan samt att Nybrovägen och Klittervägen bör öppnas för genomfartstrafik!

Etiketter: , , ,