Christina Linnea Örtendahls Blogg

Statsvetare & omvärldsanalytiker granskar dagsaktuell politik med glimten i ögat

onsdag, december 12, 2007

Al Gore och Rikard Lejonhjärta

Idag talade den numera småfeta hitflugna handelsresanden i global uppvärmning, tillika USA:s förre vice president Al Gore, i Sveriges Riksdag.
Vi kanske har mindre än tio år att ändra civilisationens riktning, annars kan vi förlora kampen mot den globala uppvärmningen, hur kan vi då ägna fem år åt att bara prata?
Han framstod som en domedagsprofet när han forsatte att prata i riksdagen:

Jordens uppvärmning och klimatkrisen är så akut att det avtal som nu börjar förhandlas fram på Bali bör träda i kraft redan 2010 inte 2012.

Ekots reporter, Thomas Nordegrens fråga "om han för klimatfrågans skull skulle kunna tänka sig att ställa upp som vicepresident svarade han dock kategoriskt: nej."

Fan tro´t!

Jag tycker att Al Gores korståg mot den globala uppvärmingen verkar ha en genomslagskraft väl i paritet med Rikard I av England (Rikard Lejonhjärta) och hans korståg. Då var det en serie religiöst inspirerade europeiska fälttåg, som företogs från den västerländska kristenhetens sida i syfte att befria Jerusalem och Heliga landet från muslimerna.

Nu är det en serie globala fälttåg från vissa individer och organisationer för att skrämma upp enskilda individer och stater i syfte att befria västvärlden från västvärdens beronde av den arabiska oljan.

Det skiljer väl några hundratals år, men i övrig är det korståg med stora likheter.

...för övrigt anser jag att det bör sättas upp bommar på Järnvägsgatan samt att Nybrovägen och Klittervägen bör öppnas för genomfartstrafik!

Etiketter: , ,