Christina Linnea Örtendahls Blogg

Statsvetare & omvärldsanalytiker granskar dagsaktuell politik med glimten i ögat

lördag, augusti 04, 2007

Sommar i P1 med Paolo Roberto

Lyssnade på sommarprogrammet med Paolo Roberto idag. Det var en otroligt positiv överraskning. Så mycken livskunskap! I politiken diskuterades tidigare en litteraturkanon för undervisning. Men istället borde vi kanske diskutera en föreläsningskanon. Jag skulle önska att alla grundskoleelever fick lyssna på Paolo Roberto.

För mig som tidigare arbetat på ungdomsvårdsskola är det ingen nyhet att de som visar upp värsta förbrytarattributen, egentligen är en liten mjuk pojke inuti. Men det faktum att en av dem sitter i radio och berättar om det är fantastiskt.

Boxning brukar ju betraktas som en konstform, the noble art of self-defence, men Paolo Roberto beskriver processen att rannsaka sig själv med: det är en svår konstform det där.

Och sedan kommer utgångspunkten för fenomenet: Kan man inte bli älskad, så vill man bli respekterad, kan man inte bli respekterad så vill man bli fruktad, kan man inte bli fruktad så vill man bli hatad; Ingen vill vara osynlig. Därför var han beredd att offra sitt liv för sitt rykte.

Tack Paolo Roberto för att du delade med dig av dina erfarenheter, som inte blev sämre av att du erkände ditt misstag att ställa upp för sossarna i valet. Ytterligare en konsekvens av din självrannsakan, antar jag. Livet är inte alltid vad det först ser ut att vara.

...för övrigt anser jag att det bör sättas upp bommar på Järnvägsgatan samt att Nybrovägen och Havsbaden bör öppnas för genomfartstrafik!

Etiketter: , ,