Christina Linnea Örtendahls Blogg

Statsvetare & omvärldsanalytiker granskar dagsaktuell politik med glimten i ögat

onsdag, augusti 01, 2007

Allsång på Skansen har resulterat i akut lergöksbrist

Frånvaron av positiva nyheter är något som många påpekar på insändarsidor och telefonprogram. Men mot bakgrund av medielogiken ska man kanske vara glad för att det inte förekommer särskilt ofta. Media rapporterar nämligen om avvikelser från det normala, och det torde tyda på att normaliteten är positiv medan avvikelsen är negativ.

Men undantaget som bekräftar regeln har inträffat. Ängelholms Lergöksorkester framträdde i Allsång på Skansen och deras insats i teve har verkligen blivit en succé och en nyhet. I HD/NST skriver man idag om den akuta lergöksbrist som drabbat landet mitt i sommaren. Turistchefen på Ängelholms Turistförening Rita Aatola Olsson har ägnat dagen åt att besvara samtal från människor som vill köpa lergökar och besöka Ängelholm på lördag för att höra konserten med Ängelholms Lergöksorkester. Det skulle inte förvåna mig om Ängelholm, i likhet med Stockholm, tvingas införa trängselavgifter till Stortorget med anledning av lergöksorkesterns sommarkonsterter...

När jag träffade henne i eftermiddags var hon ute på lergöksjakt. Keramikern Sofia Nilsson, som tillverkar Ängelholms lergökar hade bara fem på lager. Det troliga är att man får ställa sig på väntelistan; precis som när man vill köpa en ny Volvo.

Jag kan nästan höra Rita när hon meddelar nästa telefonör:

- Ja, vi sätter upp dig på väntelistan och med lite tur kommer du att få en äkta lergök från Ängelholm levererad i vecka 47. Blir det bra?

Visst är det kul! Hoppas att Ängelholms Lergöksorkester (inte lergökskören som Anders Lundin envisades med att kalla dem 75% av gångerna) får pris för bästa marknadsföringsinsats för Ängelholm 2007. Grattis till ert fantastiska framträdande på Skansen!

...för övrigt anser jag att det bör sättas upp bommar på Järnvägsgatan samt att Nybrovägen och Havsbaden bör öppnas för genomfartstrafik!

Etiketter: , , , ,