Christina Linnea Örtendahls Blogg

Statsvetare & omvärldsanalytiker granskar dagsaktuell politik med glimten i ögat

fredag, augusti 03, 2007

Göran Perssons nya samlarmani

Sossarnas före detta partiledare Göran Persson har skaffat sig en ny hobby. Samlarmanin bland svenska folket är stor. Det kan gälla frimärken, porslinstallrikar, kapsyler, servetter eller reklampennor. Men Persson tycks drabbats av en helt ny och unik samlarmani - han samlar uppenbarligen numera på rum!

Han har fler rum än de flesta på den nybyggda mangårdsbyggnaden på Torp och ett tjänsterum på sitt nya jobb som PR-konsult på JKL. Att han ändå har kvar ett arbetsrum hos den socialdemokratiska riksdagsgruppen, torde vara bevis nog för min hypotes om hans nya samlarvurm.

Göran Persson är ju som person en klockren samlartyp. Han samlar på titlar, han samlar i ladorna, han samlar på fruar; och nu samlar han på rum. Snart kommer han att börja samla på tid.

Enligt Mikael Holmström på SvD hänvisar de socialdemokratiska riksdagsledamöternas gruppledare Britt Bohlin Olsson har till att förre partiledaren Ingvar Carlsson har ett arbetsrum i riksdagen. Mycket märkligt egentligen. Är det ett livstidsuppdrag att ha varit partiordförande i SAP?

Vice gruppledaren Leif Jakobsson, har tidigare sagt att det blir konstigt att ha en lobbyist i korridorerna, men honom har SvD sökt utan resultat. Beträffande Leif, som jag jobbade en del ihop med i Malmö, så är jag mer nyfiken på om han fortfarande har sin beige manchesterkavaj än vad han tycker i sakfrågan...Där har du ett uppslag till en nyhetsartikel, Mikael Holmström.

...för övrigt anser jag att det bör sättas upp bommar på Järnvägsgatan samt att Nybrovägen och Havsbaden bör öppnas för genomfartstrafik!

Etiketter: , , , , , ,