Christina Linnea Örtendahls Blogg

Statsvetare & omvärldsanalytiker granskar dagsaktuell politik med glimten i ögat

torsdag, april 19, 2007

Det brinner inte bara i Rosengård utan även i knutarna

Det brinner på Rosengård igen och räddningstjänsten befarar att någon kan komma till allvarlig skada om inte bränderna och bråken upphör. Brandbefälet varnar för att någon kan bli innebränd. Och varje gång räddningstjänsten rycker ut befarar de att mötas av hotande stenkastande barn och ungdomar.

En av kommunens ledande tjänstemän vill inte uttala sig om hur det som från kommunens styrande sida betecknas som "Rosengårdsupploppet" kommer att utvecklas. Bara det säger oerhört mycket om situationen.

I P1:s Studio Ett sändes idag direkt från Rosengård i Malmö. En bred och informativ rapportering av den senaste veckans bråk, bränder och brott i området. Med beröm godkänt!

I ett försök att förebygga och häva stora kravaller i helgen samarbetar olika myndigheter. Polisen har extra beredskap, liksom stadsdelsförvaltningen och Lugna Gatan. Men detta koncept har använts av socialdemokratiska politiker i många, många år utan att lösa problemet med utanförskapet. Även om de styrande politikerna i Malmö stad fortfarande är desamma i tanken som för hundra år sedan, är inte verkligheten densamma. Malmö har förändrats sedan Lugnets gamla lägenheters usla boendestandard orsakade både difteri, lungsot och rakitis var de största problemen; men lösningarna tycks fortfarande vara ungefär desamma.

...för övrigt anser jag att det bör sättas upp bommar på Järnvägsgatan samt att Nybrovägen och Havsbaden bör öppnas för genomfartstrafik!

Etiketter: , , ,

0 Comments:

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home