Christina Linnea Örtendahls Blogg

Statsvetare & omvärldsanalytiker granskar dagsaktuell politik med glimten i ögat

lördag, augusti 19, 2006

Lokal valupptakt med vänner

Idag var det dags för det årliga evenemanget M i centrum. En lördag med mycket politik, många talare på massor av platser i stadens city. Det är sjätte gången i rad som programmet arrangerat, vilket förhoppningsvis indikerar, att förnyelse kanske kommer? Det ska ses som en lokal valupptakt för moderaterna i Ängelholm, med inbjudna gäster från grannkommunerna.

En sak var helt klar: Vi hade i alla fall inte tur med vädret! Regnet vräkte ner mest hela tiden. Trots intressanta diskussioner om till exempel regional utveckling med Pia Kinhult, Ängelholm och Carl Fredrik Graf, Halmstad var det svårt att engagera förbipasserande personer.

Trösterikt är dock vädrets demokratiska träffsäkerhet. Flera partier var samlade och regnet silade mellan parasoll och paraplyn. Någon flanör fanns knappast på gågatan, snarare personer med akuta ärenden och givetvis Linda från lokaltidningen NST/HD.

Men dagen var verkligen givande; trots två våta hundar och dubbla paraplyer. Jag fick äntligen möjlighet att återgälda Jan-Erik Einarssons (kommunalråd i Örkelljunga, älskvärd och personlig vän sedan mer än 25 år) vänlighet, genom att låna ut paraplyet med trycket: Örkelljunga ett klockrent val!

Kram och särskilt tack till Jan-Erik Einarsson och hälsningar till Carina, Christina och Agneta i Örkelljunga.

PS: Vill du ha en god kandidat till kommunfullmäktige i Ängelholm och landstingsfullmäktige i Skåne så kryssa mig!

2 Comments:

 • At söndag, 20 augusti, 2006, Blogger Jan Erik said…

  Christina

  Trevlig kommentar till "Moderaterna i centrum"! Jag uppskattar (generat) dina vänliga kommentarer. Med oförställd glädje ser jag att du väl kan analysera inte bara Ängelholm utan Örkelljunga kommun och mera därtill.

  Med sådd och regn kan det gro och för en god skörd krävs viss värme och solsken. Räkna med omväxlande "väder" fram till valet. Moderaterna i centrum är som jag ser det ett sådd-arrangemang som borgar för en god skörd på valdagen. Lycka till i Ängelholm!

  Jan Erik

   
 • At måndag, 21 augusti, 2006, Blogger krasst said…

  Vem är fullgubben som surkärringen står bredvid på bilden?

   

Skicka en kommentar

<< Home