Christina Linnea Örtendahls Blogg

Statsvetare & omvärldsanalytiker granskar dagsaktuell politik med glimten i ögat

lördag, augusti 12, 2006

Opraktisk praktisk politik

Länstidningen i Östersund rapporterar om en olaglig kommunal tomtaffär. Konsum fick köpa tomtmark i centrala Åre, trots att Lidl:s bud var tre gånger så högt.

EU-kommissionen anser att tomtaffären är olaglig och strider mot EG-fördraget och hävdar att Åre kommun favoriserat Konsum med ett olagligt offentligt stöd på 4,6 miljoner kronor.

Kommunalrådet Elsa Danielsson (s) vidhåller att affären är lyckad. Så klart! Är man sosse så prioriteras rörelsen alltid högre än individen.

Men medborgarna och tillika skattebetalarna i Åre vill säkert gärna betala 4,6 miljoner kronor för förmånen att få handla på på Koperativa Konsum och slippa obehaglig utländsk konkurrens.

Sossepolitikerna är väl medvetna om att ifall Lidl fått köpa tomten hade livets nödtorft blivit alldeles för billigt och då hade inte invånarna behövt vara beroende av varken bidrag eller dyrköpt låtsasideologi! De hade rentav kunnat börja jämföra priser och fatta beslut alldeles själva. Det kunde rentav i förlängningen leda till att sossepolitikerna miste makten!