Christina Linnea Örtendahls Blogg

Statsvetare & omvärldsanalytiker granskar dagsaktuell politik med glimten i ögat

fredag, januari 15, 2010

Grattis Höganäs!

Jag vill gratulera min vän Marie Ljung till det fantastiska arbete som hon lagt ner som ordförande för Moderaterna i Kullabygden! Marie flyttade i somras från Ängelholm till Farhult i Höganäs och har verkligen gjort en rivstart.

Häromdagen presenterades resultatet i provvalet och, inte oväntat fick kommunalrådet Péter Kovács de flesta rösterna, 104 stycken. Men inte långt därefter kom Marie med 90 röster! Härligt, Marie!
— Det är hemskt roligt att Marie Ljung fått så stor uppslutning, och har lyckats göra sig känd och uppmärksammad, tycker Bo Brantmark som har arrangerat provvalet tillsammans med hustrun Inger Brantmark.
I dagens hd.se finns en fin intervju med Marie under rubriken: "Det har varit full fart "
Hur känns det här, som nyinflyttad från Ängelholm under fjolåret och ny ordförande för Kullamoderaterna?

— Jag är jätteglad och tackar förstås jättemycket för förtroendet.

Hur har du hunnit bli så populär på så kort tid?

— Jaa, jag vet inte. Men det har varit full fart i föreningen med bland annat mycket kampanjer ute på stan. Och det här känns som ett kvitto på att det vi i styrelsen har gjort varit rätt.
Blygsam som vanligt! Men faktum är att Marie lägger ner hela sin själ för att göra skillnad i politiken. Och det gör hon! Hon är en underbar person som verkligen brinner för att göra livet bättre för de som har det svårast. Hon gör det med hjärtat och ingen kan missta sig på hennes engagemang.

Grattis Höganäs!

Etiketter: , , ,