Christina Linnea Örtendahls Blogg

Statsvetare & omvärldsanalytiker granskar dagsaktuell politik med glimten i ögat

torsdag, september 18, 2008

Elljusspår - en ekvilibristisk ekvation eller?

Blev förvånad när jag läste NST/HD idag. En rubrik Munka blir utan motionsslinga fick mig att läsa vidare i artikeln. Frågan har ju diskuterats flera gånger på moderaternas gruppmöten och då har jag, efter tekniska nämndens ordförande inpass, fått uppfattningen att detta var ett projekt som i princip redan var klart. Men nu läser jag:
Summan av den segdragna frågan om en motionsslinga i Munka Ljungby blir... ingenting.
Jag tänker på den gamla folksagan om den lille herrn som hade en bit tyg, som han ville göra en rock av och som han gick till Mäster skräddare med, och frågade om denne kunde sy honom en rock. Jo, den kunde Mäster skräddare, och när blev den klar? Om lördag. Till slut bidde det bara en tumme.

Det finns stora likheter. För tolv år sedan motionerades om ett elljusspår i Munka-Ljungby. Det tog nio år innan ungdomsnämnden fick 750 000 kronor till projektet. Men sedan tog tekniska kontoret in anbud och då hamnade priset på 2,5 miljoner kronor. Frågan har därför diskuterats och skjutits upp flera gånger.

Märklig hantering, tycker jag (har inte revisionen undrat?). Som man frågar får man svar och om man nu inte vill investera så mycket pengar så borde man rimligen ställa om frågan så den bättre passar plånboken. Istället verkar det nu inte bli något alls.

Ungdomsnämndens ordförande, Stefan Blessenius (kd):
– Eftersom det saknas pengar för att färdigställa projektet så är det bara dumt att det ligger och skramlar hela tiden. Dessutom har det ju visat sig att det även är en markfråga. Så nu har vi bett budgetberedningen att hjälpa oss genom att sätta ner foten.
Och det är en klok och riktig bedömning. Frågan borde ligga hos kommunstyrelsen.

Men jag kan förstå att de boende i Munka-Ljungby är besvikna. Det är knappast politiskt psykologiskt att lägga ner detta projektet samtidigt som man satsar stora skattepengar på Rögle och Lindab Arena, på ÄFF och Idrottsplatsen, Peab Park och Multihall och planerar för ett nytt badhus. Men man får ju hoppas att de styrande politikerna kan se problematiken...

Detta är inte slutet. Det är inte ens början på slutet. Men kanske är det slutet på början.

Winston Churchill

Etiketter: , ,