Christina Linnea Örtendahls Blogg

Statsvetare & omvärldsanalytiker granskar dagsaktuell politik med glimten i ögat

onsdag, april 30, 2008

Moderaterna i Ängelholm är inte moderater!

Jag har idag begärt mitt utträde ur moderaterna i Ängelholm på grund av bristande interndemokrati och en maktfullkomlighet hos moderaterna som bara kan hitta sin motsvarighet i något obskyrt socialistiskt parti i Nordkorea eller på Cuba.

Det finns inte en chans att föra den politik som vi vann regeringsmakten på i Ängelholm. Jag upplever moderaterna i Ängelholm som ett parti som inte välkomnar förslag i de nya moderaternas anda. Det finns en gammaldags kvinnosyn som tydliggörs genom att det inte spelar någon roll hur väl förslag och synpunkter överensstämmer med nya moderaternas politik. Passar det inte gubbmaffian så blir jag istället föremål för behandling vid interna möten där jag inte får närvara!

Det finns ingen som helst möjlighet för mig att fullfölja det förtroende som medborgarna i Ängelholm gav mig.

Jag trodde att vi i Sverige har en praxis att ingen får dömas ohörd, men den gäller definitivt inte inom moderaterna i Ängelholm. Trots att vi har fått ett omdiskuterat regelverk för interndemokrati så gäller inte detta vid vissa tillfällen. D v s när ”Ängelholms starke man” Rune Johansson, ensam som herre på täppan dikterar villkoren när en kvinna som jag försöker följa det regionalt starkt kritiserade Ängelholmsmoderaternas regelverk till punkt och pricka. Här är det pungpatrullen med Rune Johansson i spetsen som enväldigt beslutar vad som får och bör sägas.

Jag beklagar att Herman Crespin behandlats på ett fullständigt ovärdigt sätt och att samarbetet inom ”Allians för Ängelholm” riskeras på grund av moderaternas syftesetik, därför tar jag absolut avstånd från uppsägningen av vår ekonomichef Herman Crespin. Det är en allvarlig fråga som inte diskuterats i den moderata gruppen överhuvudtaget. Ytterligare ett bevis på den bristande interndemokratin inom moderaterna i Ängelholm. Det tycks finnas ett antal frågor som inte tål att diskuteras öppet i ett parti som berömmer sig över att ha högt i tak. Där ”alla” kan komma på gruppmöten och säga sin mening, alltmedan vissa frågor inte finns på dagordningen och vissa män öppet hånflinar och gestikulerar medan somliga säger sin mening!

Jag har det största förtroende för Herman Crespins yrkeskompetens, liksom för advokatfirman Delphis utredningsetik. Båda har bara råkat sköta sitt arbete ”för” väl och inte låtit sig styras av löften som politiker utan egentligt lagrum utlovat. Det framstår som att det ligger en hund begraven i Valhall Park Vad var det som gjorde att Herman Crespin petades bort som kommunens förhandlare i de ”svåra diskussionerna med Peab” om bollhallen?

Moderaterna är det nya arbetarpartiet som satsar på välfärd, men inte här i Ängelholm. Här styr de gamla moderaterna! Vi får föreläggande med vite från Länsstyrelsen för att vi inte följer våra egna fattade beslut om äldreboende, vi har en enormt hög andel nior som går ut skolan utan godkänt i kärnämnena, vi har en BUN-ordförande som inte tror på enkäten från Projekt Insikt när det gäller ungas alkoholkonsumtion utan istället blir applåderad på gruppmöten för att budgeten går med plus, vi har en förskola med en otroligt låg personaltäthet och den moderata självutnämnda ordförandepedagogen rekommenderar medicinen är att ”barnen ska vara ute mer”; allt i förhållande till alla övriga kommuner.

Moderaternas ledning i Ängelholm har inte någon som helst insikt i politisk etik och de verkar inte ens känna till gyllene regeln. Det vill jag inte förknippas med och därför begär jag att slippa mitt medlemskap och mina kommunala uppdrag med omedelbar verkan.

...för övrigt anser jag att det bör sättas upp bommar på Järnvägsgatan samt att Nybrovägen och Klittervägen bör öppnas för genomfartstrafik!

Etiketter: , , , , , ,