Christina Linnea Örtendahls Blogg

Statsvetare & omvärldsanalytiker granskar dagsaktuell politik med glimten i ögat

fredag, mars 21, 2008

Är det fel att en kvinna tjänar pengar?

Kvinnors löner är uppenbarligen aldrig rätt. Eller kanske det är det faktum att kvinnor överhuvudtaget har lön som är fel...

Idag var det en jättestor nyhet att Maud Olofsson leder allianspartiernas partiledares löneliga. Hon tjänar mer än statsminister Fredrik Reinfeldt, Göran Hägglund och Jan Björklund.

En indignerad Lars Ohly kommenterar Mauds lön:
Det ger signaler om girighet.
Det uttalandet ger signaler om grinighet och förvånar mig inte eftersom avundsjukan är ett väl känt kännetecken för kommunistisk politik och retorik. Det som slår mig är att han väljer att kritisera Mauds lön istället för att kritisera sjuksköterskornas skamligt låga löner.

Sjuksköterskorna har startat ett löneuppror på nätet och har ett underbart fint citat av Astrid Lindgren som ledstjärna:
”Det finns saker varje människa måste göra, annars är de bara en liten lort” Jonatan i Astrid Lindgrens Bröderna Lejonhjärta
Så Lars Ohly; om du händelsevis skulle bry dig om dina medmänniskor mer än dig själv i positiv mening så gå in här och skriv på!

Själv kan jag bara gratulera Maud Olofsson till hennes förmåga att faktiskt ta betalt för det jobb hon gör. Och dessutom jäkligt bra! Hon är värd varenda krona! Och hon är en förebild för alla andra kvinnor som borde få en lön som det går att leva på, även om de arbetar i offentlig sektor.

Bilden har jag hämtat från "syrrornas" upprorsmanifest och den heter Angels No More!

Etiketter: , , ,