Christina Linnea Örtendahls Blogg

Statsvetare & omvärldsanalytiker granskar dagsaktuell politik med glimten i ögat

fredag, februari 08, 2008

(s), (mp) och (v) tror att arbetslöshet är en naturlag



DN:s artikel Kritik mot krav på anhöriginvandring visar tydligt på den försiktigt politiskt korrekta hållning som är själva grunden för att så många invandrare lever i misär i Sverige idag.

Igår presenterade Fredrik Reinfeldt och Tobias Billström regeringens förslag att införa försörjningskrav vid anhöriginvandring. Det är startskottet för en hel flock felaktiga slutsatser:

Vänsterpartiets flyktingpolitiska talesperson Kalle Larsson utgår från att förslaget syftar till att minska antalet personer som kommer till Sverige. Magdalena Streijffert, flyktingpolitisk talesman för socialdemokraterna, är emot regeringens förslag om försörjningskrav för nyanlända flyktingar. Båda två tror inte att försörjningskravet kan fungera som ett incitament för invandrare att få arbete snabbare. Och vem tror det? Även miljöpartiet kritiserar förslaget via ett pressmeddelande från Peter Eriksson.

Gemensamt för de tre att de är ansvariga för den s k integrationspolitik som egentligen inte funnits sedan begreppet kom till. De har istället bedrivit en björntjänstpolitik i syfte att stärka det egna partiets image som ”god”. Fullständigt blinda för att konsekvensen av deras symbolpolitik genererat ett samhälle som särbehandlar invandrare och struntar i FN:s mänskliga fri- och rättigheter. Och så blir det när politiker ser sig som subjekt och utnämner alla andra till objekt.

Inte ens journalisten kan hålla sig objektiv:

Under dagen hölls även en presskonferens om regeringsförslaget i Landskrona, en kommun där cirka en fjärdedel av invånarna i förra valet röstade på sverigedemokaterna. Att regeringen gör ett utspel i just den kommunen därmed skulle innebära en flirt med det invandringsfientliga partiet höll Tobias Billström inte med om. I vissa världar tycks bara en bild av Landskrona vara bekant!

Jag kan rekommendera er som missade debatten mellan Tobias Billström och Kalle Larsson i Studie Ett på eftermiddagen att lyssna på den här. Visserligen är jag väl en aning partisk, eftersom jag känner Tobias sedan tidigare. Men han är en otroligt skicklig minister och kännetecknas av verklighetsnärvaro och empati!

Det ingen nämnt är det faktum att regeringens arbetslinje även omfattar invandrare. Tanken är ju inte att de ska gå arbetslösa och bidragsförsörjda år efter år, som det hittills varit. Men om man utgår från att det är en naturlag, vilket tidigare regering och stödpartier fortfarande tycks göra, så framstår givetvis regeringens förslag på försörjningskrav som omänskligt.

Foto: Christina Linnea Örtendahl

Etiketter: , , , ,