Christina Linnea Örtendahls Blogg

Statsvetare & omvärldsanalytiker granskar dagsaktuell politik med glimten i ögat

onsdag, februari 06, 2008

I Sverige offrar vi flickor på det politiskt korrekta altaret

Så var det dags igen. En flicka ”föll” från en balkong i Malmö. I teve rapporterade man om ett antal tonårsflickor som ”fallit från balkonger”. Och sedan försökte man förklara och förstå istället för att fördöma.

En ”pappa” intervjuas i sitt hemland där han är på fri fot trots att han mördat sin dotter. Han berättar att mord inte är tillåtet enligt irakisk lag, men eftersom hans dotter vid obduktionen inte var oskuld så var det inget mord!

Herregud! Nu får det väl ändå vara nog. Hur många unga flickor i invandrarfamiljer ska få falla från balkonger innan vi agerar. Vi anser oss vara ett demokratiskt land där FN:s mänskliga fri- och rättigheter gäller, men uppenbarligen omfattar det inte alla.

Sluta att acceptera och implementera den så kallade hederskulturen. Det finns inget som heter hedersmord. Mord är mord oavsett syftet! Låt flickorna få asyl och utvisa deras så kallade familjer. Så länge vi accepterar den kulturen här så kommer flickor att fortsätta falla från balkonger. Och när polisen hittat metoder att avslöja denna typ av mordmetod, så kommer de att hitta något annat. Kanske svälta dem till döds och gråta över att de drabbats av anorexia?

En av polisens teorier är att ”dödsfallet handlar om ett hedersmord”. Hennes bror och styvfar har begärts häktade, ”på sannolika skäl misstänkta för mord eller dråp”, trots att de nekar.

Den här gången är det annorlunda, eftersom det finns flera ögonvittnen. Utanför huset stod några ungdomar som chockade följde hela dödsdramat, skriver Expressen/Kvällsposten.
”Flera ungdomar såg den 16-åriga flickan falla baklänges över balkongräcket. Sekunderna senare slog hon i betongen 15 meter ned. - Hon gjorde en kullerbytta och landade på huvudet, säger ett ögonvittne.”
Jag håller med Thomas Nordegren i P1 när han i eftermiddags röt till ordentligt om att det inte borde kallas hederskultur utan ohederskultur: denna bondtölpstradition!

Denna ohederskultur handlar om familjens heder eller skam. Om vi utgår från våra normer så skulle det kallas skamkultur. Men något ytterligare prefix för mord vill jag inte ha. Mord är mord. Punkt.

Etiketter: , , , ,