Christina Linnea Örtendahls Blogg

Statsvetare & omvärldsanalytiker granskar dagsaktuell politik med glimten i ögat

fredag, februari 01, 2008

Patron Persson prioriterar plötsligt piga

Dagens stora nyhet måste vara före detta socialdemokratiska partiordföranden Göran Perssons beviljade avdrag för pighjälp, vilket är sossarnas nedsättande benämning på de yrkesutbildade och skickliga, ofta kvinnliga, arbetare som kan utföra olika typer av hushållsnära tjänster.

Men ärligt? Är det någon som är förvånad? Om man undantar hans förra hustru Annika förstås; som alltid fick sköta städning och hushållsarbete själv trots rygg- och nackproblem på grund av en trafikolycka.

Patron Persson är väl som gubbar i den åldern är mest. Så han vet inte så noga vad som är fram och bak på dammsugaren, vad man ska ha en diskbalja till eller att man ska använda sprit (behöver inte vara Absolut från Åhus utan går lika bra med Ättiksprit från Perstorp!)i vattnet när man putsar fönster och avkalkar diverse hushållsmaskiner.

Och eftersom han inte klarar av de hushållnära tjänsterna nu när han är deltidsarbetande pensionär, är det klart problematiskt att erkänna att den heltidsarbetande hustrun ska sköta det när hon kommer hem.

Det hedrar patron Persson att han inte förväntar sig att hustrun ska ta hand om hans skit när hon kommer hem. Men visst skulle han kunna fixa det själv om han ville? Men om jag hade haft den pensionen, 121 000 kronor i månaden, och några små sidouppdrag, så skulle jag också välja att betala ett proffs för att sköta de uppgifterna. Och, vem skulle inte det?

...för övrigt anser jag att det bör sättas upp bommar på Järnvägsgatan samt att Nybrovägen och Klittervägen bör öppnas för genomfartstrafik!

Etiketter: , , ,