Christina Linnea Örtendahls Blogg

Statsvetare & omvärldsanalytiker granskar dagsaktuell politik med glimten i ögat

tisdag, februari 05, 2008

Måske en moské?

Lars Leijonborg föreslår en statligt finansierad imamskola. Det skulle bidra till att stävja de radikala strömningarna av islam, menar han. Jag vill inte ha en alliansregering som bedriver syftespolitik. Det är en av de viktigaste anledningarna till mitt partibyte från (s) till (m).

Jag tvivlar inte på att Lars Leijonborg har ett gott syfte, men det blir oftast så fullständigt fel. Omar Mustafa, presstalesman för Sveriges unga muslimer, säger att:
Vi vill att staten legitimerar en imamutbildning, men vi vill själva vara med och utforma den. Det är inte statens sak att definiera vad som är radikal islam.
Och det har han helt rätt i.

Lägg kraften på att avsluta processen med kyrkans skiljande från staten. Ett argument som kan användas för förslaget med statlig imamutbildning är att Svenska kyrkans präster utbildas vid universiteten. Ja, varför det? Varför inte pingskyrkopastorer, eller rabbiner? Låt kyrkan ta över "sin" utbildningen istället för att skapa ytterligare ett undantag för en religös inriktning. Jämställ sedan alla utbildningar genom att ge möjlighet att studera med studiestöd från CSN.

Måske en moské i muslimsk/statlig regi?

...för övrigt anser jag att det bör sättas upp bommar på Järnvägsgatan samt att Nybrovägen och Klittervägen bör öppnas för genomfartstrafik!

Etiketter: , , , ,

1 Comments:

  • At onsdag, 06 februari, 2008, Blogger Gubben said…

    Staten ska överhuvudtaget inte syssla med denna typ av utbildning. Självklart ska även prästutbildningen läggas ner. Det är hög tid att lämna medeltida värderingar bakom oss!

     

Skicka en kommentar

<< Home