Christina Linnea Örtendahls Blogg

Statsvetare & omvärldsanalytiker granskar dagsaktuell politik med glimten i ögat

tisdag, oktober 02, 2007

Sviniga Skit Ungdomar i Bryssel

Expressen skriver idag om rummet på Hotel van Belle i Bryssel som fick saneras efter att tre SSU-toppar utbildats i EU-politik, förfestat och festat om på Bryssels krogar och nattklubbar.

Det fanns avföring på mattan, dörren till toaletten, på ytterdörren, stolen och väggen, berättar receptionisten Rashid bin Hach.

Han samlade ihop SSU-sällskapet om drygt tjugo personer dagen efter men ingen ville ta på sig ansvaret.

Hon som var ansvarig försökte försvara de andra och skyllde på att avföringen kom från en katt eller något annat djur, säger Rashid bin Hach. Han förväntar sig att gästerna kommer att fortsätta neka och säga: ”Det är inte vi”.

Det tog städerskan drygt två och en halv timme att städa och SSU-topparna samlade ihop 500 spänn till henne för besväret.

Expressen skriver i artikeln att de har sökt SSU-basen Jytte Guteland för en kommentar, men inte har lyckats nå henne. Det förvånar mig inte det minsta.

Faktum är att inget i den här historien förvånar mig. Att SSU-toppar festar om och beter som som svin är inget nytt. Att de tror sig förmer än andra är heller inget nytt. Att de skyller på andra är heller inget nytt. Dock finns det ett kreativt inslag i den bortförklaringen: att skylla på djuren istället för på näringslivet som de alltid gjort tidigare!

Men att de inte vill betala en piga en hyfsad lön är inget nytt. Klart man behandlar tjänstefolk som tjänstefolk. Inte behöver de ha betalt egentligen. De borde egentligen bara vara glada över att få lov att torka skiten efter så högt uppsatta svenska SSU-politiker i Bryssel.

Att de kommer att fortsätta att neka och säga att det är någon annan är heller inget nytt. Det var ju sossarna som konstruerade idologin bakom nånannanismen och utvecklade den i absurdum.

Jag tänker delta i SSU:s tävling: Vad vill du förändra i världen? Mitt tävlingsförslag är: att alla människor är lika, utom vissa skitsvin som anser sig jämlikare!

för övrigt anser jag att buddistmunkars sånger bör höras och militärjuntans styre i Burma förgöras...

Etiketter: , , , , ,