Christina Linnea Örtendahls Blogg

Statsvetare & omvärldsanalytiker granskar dagsaktuell politik med glimten i ögat

måndag, oktober 01, 2007

Den rosa behån

Nu börjar den rosa månaden. Här i Ängelholm påminde Cityföreningen redan i lördags om kampanjen. Först och främst genom att Cityföreningens general bar en rosa glittrande hög hatt och talade om att vi kunde stödja Rosa Bandet på olika sätt. Bland annat anordnar Cityföreningen en insamling med chans att vinna en rosa dator. Lika liten som fin!

Rosa Bandet är Cancerfondens kampanj till förmån för bröstcancerforskningen. Det är en nationell samling och en rikstäckande insamlingsaktion där Sverige färgas rosa med hjälp av företag, organisationer, handlare och privatpersoner under hela oktober.

Det är min förhoppning att samtliga landsting och regioner i Sverige genomför mammografiundersökningar enligt socialstyrelsens riktlinjer. Till förmån för alla.

Min favorit i uppmärksamhet för Rosa Bandet är konstnären Ebba Kristina Wingårdhs fantastisk utstyrsel i form av en rosa behå på bysten vid Stortorget här i Ängelholm. (Fotona på bysten och behån tog jag med mobilen, vilket förklarar den bristfälliga kvalitén, förra året).

för övrigt anser jag att buddistmunkars sånger bör höras och militärjuntans styre i Burma förgöras...

Etiketter: , , , ,