Christina Linnea Örtendahls Blogg

Statsvetare & omvärldsanalytiker granskar dagsaktuell politik med glimten i ögat

söndag, september 16, 2007

Halsbrytande herrar

Ibland häpnar jag över journalisternas märkliga infallsvinklar. I SvD skriver man om Al-Qaidas hot mot konstnären Lars Vilks och chefredaktören på Nerikes Allehanda och SÄPO:s syn på detta. Och det är inget märkligt men sedan kommer en halsbrytande vändning:
Trots (min kurs) att det är en belöning utlyst på två svenska medborgares huvuden vill varken statsminister Fredrik Reinfeldt eller utrikesminister Carl Bildt uttala sig om hoten.

– Det här är en fråga för polisen och inte en politisk fråga. Vi avböjer att kommentera ärendet, säger Edvard Unsgaard, pressekretare åt statsminister Fredrik Reinfeldt.
Tur att statsministern har en så skicklig pressekreterare som Edvard Unsgaard, som inte faller i en så enkel fälla.

Men hur kan en journalist på SvD vara så dum att han försöker få frågan att bli politisk när Fredrik Reinfeldt gjort allt för att förklara att det är en juridisk och inte politisk fråga?

Upphovsmannen till hela eländet, Lars Vilks, kommenterar den utlysta belöningen om 150 000 dollar med följande idiotiska uttalande: Det är skönt att veta sitt värde.

Det stärker mig bara i min uppfattning att Lars Vilks varit väl medveten om vad han gjort ända från början. Och förvisso har han blivit uppmärksammad, men jag är inte alls säker på att ledningarna på svenska storföretag som Ericsson och IKEA tycker att det är så positivt.

...för övrigt anser jag att det bör sättas upp bommar på Järnvägsgatan samt att Nybrovägen och Klittervägen bör öppnas för genomfartstrafik!

Etiketter: , , ,

1 Comments:

  • At tisdag, 18 september, 2007, Blogger Frank said…

    Christina, det handlar inte om Lars Vilks har gjort något bra eller dåligt. Inte heller om hurvida Volvo, Ikea eller Ericsson säljer mer eller mindre.
    Det handlar om yttrandefriheten och demokratin! Läs artiklen "Religiösa tabu får kränkas" av Per Bauhn
    professor i praktisk filosofi Högskolan i Kalmar på SvD Brännpunkt.

     

Skicka en kommentar

<< Home