Christina Linnea Örtendahls Blogg

Statsvetare & omvärldsanalytiker granskar dagsaktuell politik med glimten i ögat

lördag, september 15, 2007

Politiken överordnas juridiken, sa Mona Sahlin

Socialdemokraternas partiordförande Mona Sahlin var gäst i Ekots lördagsintervju idag. Hon skulle frågas ut om vad oppositionen vill och det skötte Tomas Ramberg bra, men det var fler ”pass” än i gårdagens Doobi-Doo!

En fråga om skolpolitiken gällde Marita Ulvskogs uttalande i SvD:
– De konfessionella skolorna är i värsta fall ett slags barnfängelser, och jag tycker inte att de ska få statligt stöd.
Mona Sahlin ville inte gå så långt att hon instämde i Ulvskogs epitet barnfängelse på konfessionella friskolor, men i övrigt höll hon med sin partisekreterare.

Hon vill ha hårdare kontroll, totalt stopp för offentliga bidrag och dessutom vill hon ge Skolverket mandat att stänga en fristående skola med omedelbar verkan! Genom hela diskussionen använde hon Plymouthbrödernas friskola i Hylte som ett exempel. De har ingen värdemässig riktighet!

Hon gillar inte det faktum att Plymouthbrödernas friskola vann i länsrätten och fick juridiskt stöd att driva sin friskola vidare. Med barnens bästa som alibi anser Mona Sahlin att statliga tjänstemän ska få stänga skolor omedelbart istället för som nu att de får fortsätta bedriva undervisning tills ärendet avgjorts i rätten.

Således är hon beredd att frångå en av grundprinciperna i svensk lag: oskyldig tills bevisat skyldig! Fullständigt hårresande, men definitivt inte oväntat från socialdemokrater och deras kommunistvänner. Politiken ska vara överordnad allt annat i samhället, även juridiken.

...för övrigt anser jag att det bör sättas upp bommar på Järnvägsgatan samt att Nybrovägen och Havsbaden bör öppnas för genomfartstrafik!

Etiketter: , , , ,