Christina Linnea Örtendahls Blogg

Statsvetare & omvärldsanalytiker granskar dagsaktuell politik med glimten i ögat

fredag, maj 25, 2007

Persson trampade i klaveret

Byggnadsarbetaren berättar idag att Göran Persson får strafföreläggande och fortsätter "Göran Persson medger oaktsamhet, i samband med bygget av den egna gården i Sörmland. Därigenom slipper han åtal och klarar sig undan med ett strafföreläggande."

Strafföreläggandet innebär att Göran Persson tvingas betala böter. I maj 2006 inleddes en förundersökning mot Persson på grund av misstanke gällande brott mot arbetsmiljölagen vid byggandet av hans gård i Torp. Varken Göran Persson, eller hans bror som stod för byggandet, hade lämnat in någon förhandsanmälan. Det saknades också en arbetsmiljöplan, något som byggherren (Göran Persson) är skyldig att upprätta.

Idag finns ett antal artiklar att läsa om du vill veta mer. Förutom facktidningen Byggnadsarbetaren ovan skriver DN om fallet under rubriken Persson fälls för arbetsmiljöbrott och SvD med överskriften Persson fälls. Oavsett källa har Persson trampat rejält i den fackliga och arbetsmiljölagstiftade byggverksamhetens klaver.

...för övrigt anser jag att det bör sättas upp bommar på Järnvägsgatan samt att Nybrovägen och Havsbaden bör öppnas för genomfartstrafik!

Etiketter: , ,