Christina Linnea Örtendahls Blogg

Statsvetare & omvärldsanalytiker granskar dagsaktuell politik med glimten i ögat

måndag, maj 28, 2007

Per Gahrton misstänkts för grovt rattfylleri

I fjor friades Per Gahrton i Sollentuna tingsrätt från anklagelserna att han skulle ha kört rattfull i förfjor. Anledningen till den friande domen var att polismannen som tog alkoholprovet inte var behörig.

Nu är det dags igen. Kristianstadsbladet förtäljer att Per Gahrton misstänks för grovt rattfylleri i Everöd, strax utanför Kristianstad.

Enligt Kristianstadsbladet förnekar Per Gahrton att han kört rattfull. I stället uppger han att han efter olyckan drack tre öl under de 55 minuter det dröjde innan polisen var på plats.

Och mycket riktigt hittade polisen tre urdruckna ölburkar och en tom vinflaska i Gahrtons bil. Det är dock fortfarande oklart vem som har druckit ur vinflaskan, och vid vilket tillfälle.

Så kallad eftersupning är förbjudet i andra länder, som till exempel Norge. Men inte här i Sverige. Dock kan polisen ofta räkna ut sannolikheten för överensstämmelserna av Per Gahrtons uppgivna alkoholintag och tidsuppgifter. DN skriver om samma historia under rubriken Gahrton fast för rattfylla.

Pinsamt, Gahrton. Nu är ditt missbruk så uppenbart att det är högt på tiden att erkänna det och antingen försöka göra något åt det eller acceptera det. Det är bara att välja...

...för övrigt anser jag att det bör sättas upp bommar på Järnvägsgatan samt att Nybrovägen och Havsbaden bör öppnas för genomfartstrafik!

Etiketter: , , ,