Christina Linnea Örtendahls Blogg

Statsvetare & omvärldsanalytiker granskar dagsaktuell politik med glimten i ögat

torsdag, april 26, 2007

(s) tar debatten med (sd) via väljarna

Det socialdemokratiska oppositionsrådet Christina Mattisson befarar att Karlskrona kan komma att få dåligt rykte nu när man tillåter Sverigedemokraterna att hålla sitt riksmöte i kommunen.

Hon menar att staden tidigare blivit omtalad i allt annat än trevliga sammanhang på grund av Nationalsocialistisk front. Den stämpeln lyckades man tvätta bort, men nu tror hon att Karlskrona riskerar att få en stämpel som ett fäste för Sverigedemokraterna, eftersom kommunen beslutat att hyra ut en lokal åt dem.

Oppositionsrådet säger att hon accepterar att Sverigedemokraterna finns i fullmäktige, men tycks ändå inte anse att partiet, som är kommunens tredje största, ska behandlas som andra fullmäktigepartier. Att hon inte instämmer i deras politik är fullt förståeligt och att hon vill ta debatten med dem i fullmäktige är givet. Men en sak som hon säger reagerar jag på. Efter att hon konstaterat att "vi ska ta debatten med dem i fullmäktige" fortsätter sitt resonemang "och ta debatten med deras väljare" låter obehagligt och nästan litet hotfullt.

Enligt Ekot vill oppositionsrådet Christina Mattisson (s) inte svara på om hon som kommunalråd skulle stoppat mötet. Men det tål att tänka på. Partierna slåss på samma politiska planhalva och det är förmodligen den insikten som ligger bakom tanken att (s) ska ta debatten; inte med Sverigedemokraterna utan med Sverigedemokraternas väljare. Mona Sahlin har uttryckt sig i samma ordalag tidigare, så det finns en tydlig strategi och tanke bakom taktiken: att konfrontera Sverigedemokraternas väljare istället för Sverigedemokraterna.

Den marxistiska teorin om eliten verkar fortfarande högaktuell hos socialdemokraterna...Vi vet vad som är bäst för dig, så lyssna inte på de falska profeterna.

...för övrigt anser jag att det bör sättas upp bommar på Järnvägsgatan samt att Nybrovägen och Havsbaden bör öppnas för genomfartstrafik!

Etiketter: , ,

1 Comments:

  • At torsdag, 03 maj, 2007, Blogger maggi haglund said…

    Bör inte alla sätta sig ned och ta sig en ordentlig funderare över SD.s stora valframgångar. Tror inte det är en massa stenhårda rasister som rösta på SD, utan det finns ett missnöje med invandringpolitiken, som måste tas upp till debatt och rätas ut.

     

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home