Christina Linnea Örtendahls Blogg

Statsvetare & omvärldsanalytiker granskar dagsaktuell politik med glimten i ögat

måndag, mars 19, 2007

Väljarna vann valduellen

Ikväll skriver alla tidningars nätupplagor om Debatten med stort D, Aftonbladet, Expressen, DN och SvD alla talar om duellen mellan Mona Sahlin och Fredrik Reinfeldt. De möttes för första gången i egenskap av partiledare i en direktsänd debatt från Aktuellts studion ikväll. En försmak av valrörelsen 2010...

De slog båda an en ny ton i den politiska debatten. Den konfrontativa politiken lyste mestadels med sin frånvaro. Mona Sahlin försökte förvisso sig på några tjuvnyp, men Fredrik behöll sitt lugn.

Jag gillar inte Mona Sahlins sätt att ta billiga poäng vid sitt installationstal på Maud Olofsson och Sven Otto Littorin. Den typen av personliga påhopp på politiker i motståndarbåset ger normalt inga poäng de den som utdelar en rejäl punschline heller.

Det hedrar Fredrik Reinfeldt att han lät alla försök till konfrontation passera och var lyhörd för minsta antydan till gemensam sak.

Det gäller här att betänka skillnaden i hur man generellt ser på kvinnor och män. Oavsett vad man tycker om det sättet att tänka. Mona Sahlin kan förmodligen göra ganska fula påhopp på Fredrik Reinfeldt, Per Schlingmann, Sven Otto Littorin, Maud Olofsson och andra kvinnor, men Fredrik Reinfeldt kan inte bete sig likadant tillbaka.

Jo, han kan och han borde kunna. Men det skulle inte tolkas välvilligt av väljarna. I samma ögonblick som Fredrik Reinfeldt skulle visa minsta lilla ilska eller uttala minsta lilla ord som kan tolkas negativt mo Mona Sahlin så vänds det till hennes fördel. Tänk på det Fredrik! Det är tyvärr fortfarande skillnad på män och kvinnor i politiken...

Alla medier ställer frågan: Vem vann? Mona Sahlin eller Fredrik Reinfeldt? Mitt svar är väljarna!

...för övrigt anser jag att det bör sättas upp bommar på Järnvägsgatan samt att Nybrovägen bör öppnas för genomfartstrafik!

0 Comments:

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home