Christina Linnea Örtendahls Blogg

Statsvetare & omvärldsanalytiker granskar dagsaktuell politik med glimten i ögat

söndag, mars 18, 2007

Fredrik är Monas Fiende nr 1

Att lära känna fienden är en känd krigsstrategi. Och att Mona Sahlin ser Fredrik Reinfeldt som sin huvudfiende märktes alltför väl i hennes installationstal som refereras på dn.se och återges i sin helhet via ljudlänkar på Ekots hemsida. Per Schlingmann är Fiende nr 2. Kanske är Sven Otto Littorin fiende nr 3?

Förra helgen pratade Fredrik Reinfeldt vid rikskonferensen i Örebro och det var tydligt att Mona Sahlin rekognoscerat.

Fredrik lanserade då en ny arbetsgrupp för klimatfrågor som moderaterna ska tillsätta. Som konkret åtgärd föreslog han en bränsleskatt istället för dagens fordonsskatt.

- Det är utsläppen vi ska bekämpa – inte bilarna. sa han.

Mona Sahlin sa att socialdemokraterna ska bjuda in livsmedelsbranschen och transportsektorn i ett arbete för miljön.

- Vi ska kunna älska bilen, men hata bensinen, sa Sahlin.

– Vi har fortfarande svårt att locka till oss kvinnorna. De är alldeles för dåligt representerade bland våra väljare och bland våra förtroendevalda. Vi når inte fram till kvinnorna inom sjukvården och omsorgen. Där måste vi lära oss att komma ut genom att satsa på ett starkare lokalt ledarskap, sa partisekreterare Per Schlingmann i sitt inledningsanförande i Örebro.

– Nu ska tydligen moderaterna ut och jaga kvinnorna, säger partisekreteraren Schlingmann, sa Mona Sahlin och fortsatte: Jag säger bara en sak. Spring!

Svenska Dagbladet skriver idag att Mona Sahlin vände sig till grupper som inte alltid har varit i fokus för socialdemokraternas intresse.

- Vi ska nå ut till nya grupper, ta vara på den tekniska utvecklingen, ta hjälp av näringsliv och vetenskapen. Vi behöver värva fler medlemmar och ta vara på de vi har, sa Mona Sahlin och menade vidare att ledarskapet lokalt måste breddas.

Nu ska socialdemokraterna alltså ut och jaga entreprenörer, homosexuella och invandrare. Jag säger bara en sak. Om ni ser ni partisekreterare Marita Ulvskog. Spring!

...för övrigt anser jag att det bör sättas upp bommar på Järnvägsgatan!

0 Comments:

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home