Christina Linnea Örtendahls Blogg

Statsvetare & omvärldsanalytiker granskar dagsaktuell politik med glimten i ögat

lördag, mars 17, 2007

Statstelevisionen sänder sossekongress!

Idag sände statstelevisionen direkt från socialdemokraternas extrakongress i TV 1. Hallå!

Hur har statstelevionen det med omvärldsanalysen? Har ni inte märkt att Sverige har fått en ny regering? Varför fortsätter man annars att behandla socialdemokraternas interna valprocesser som om det vore landets? Är det så att socialdemokraterna suttit vid makten så länge att de blivit synonyma med staten?

Att socialdemokraterna har svårt att skilja partiet från staten vet jag sedan tidigare, men att media fortsätter att betrakta socialdemokraterna som ett statsbärande parti är helt sanslöst! Göran Persson avgår INTE som statsminister idag och Mona Sahlin väljs INTE till statsminister på partikongressen i Folkets Hus. Att socialdemokraterna byter ordförande i sitt parti är en intern angelägenhet i likhet med vilken förening som helst.

Sverige leds av en alliansregering och SVERIGES STATSMINISTER HETER FREDRIK REINFELDT och hans parti är nya moderaterna.

Att styrelseordföranden för SVT, Göran Perssons gamla regeringskamrat Lars Engqvist inte vill se verkligheten är väl en sak, men övrig styrelse och ledning borde väl försöka följa med i tiden.

Det är dags att aktualisera diskussionen om SVT ska styras av en professionell styrelse eller av före detta politiker. Jag föreslår en ändring. Vad tycker du?

...för övrigt anser jag att det bör sättas upp bommar på Järnvägsgatan!

1 Comments:

  • At söndag, 18 mars, 2007, Blogger LeoH said…

    Det var en enorm procedur att få lämna en kort kommentar;-)
    Jag har de senaste åren har följt de flesta rikdagspartiernas kongresser i TV24 Direkt. Varje gång har jag tänkt att vilken tur att vi har en stark och hyfsat icke kommersiell TV i landet.

     

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home