Christina Linnea Örtendahls Blogg

Statsvetare & omvärldsanalytiker granskar dagsaktuell politik med glimten i ögat

måndag, mars 19, 2007

Recensent Persson, kvinnorna & konkurrenterna

Har med spänning sett fram emot resultatet av Erik Fichtelius kamikazeuppdrag att under 11 års tid följa Göran Persson i syfte att göra en dokumentär av en statsminister. Ikväll sänds så äntligen första avsnittet av fyra av dokumentären Ordförande Persson med rubriken Aldrig ensam; alltid ensam.

Rubriken var ett citat av ordförande Persson. Han hade alltid överrockar från Säpo med sig, och givetvis Figge, och det var anledningen till att han aldrig var ensam. Jag känner igen den beskrivningen från hans förra hustru Annika. Men hon skildrade Säpovakterna och deras arbete med viss förtjusning vid fikapausen på jobbet. Bland annat beklagade hon att posten alltid var försenad, och därför skulle vi hellre faxa alla dokument vi behövde skicka i tjänsten till henne. För då behövde inte Säpovakterna gå igenom allt innan hon fick det.

Att han alltid var ensam i sina beslut tror jag inte på. I alla fall inte om jag ska tolka de samtal vi hade vid fikabordet på landstingshuset i Lund. Oavsett vad vi diskuterade för politisk fråga så hade Annika besked på vad Göran tyckte; och så var den diskussionen avklarad.

Beträffande hans tendens till bigami kan jag bara konstatera att han inte skilt sig från sina döttrars mor vid den tiden han träffande Annika, och för den uppmärksamme tittaren så skymtades nuvarande hustrun Anitra Steen i en roll som sekreterare åt ordförande Persson vid en tid då han just träffat Annika. I nästa avsnitt kommer vi att få se hur ordförande Persson alltmer väljer att stanna kvar i Sagerska istället för att åka hem till Annika på Regementsgatan i Malmö...

Erik Åsbrink är en fräck fan till finansminister. Han dristade sig till att trotsa den store ledaren; ordförande Persson. Sånt svek mot partiet kallas för statskupp och glöms och förlåts aldrig! Inte på grund av tilltaget utan på grund av fräckheten: Att han bara vågar! Om detta må jag berätta...i min kommande bok, tänker Persson.

Frånsett ovan nämnda inslag framstod första avsnittet i sin helhet som ett idolporträtt av en känd recensent, vars arbete är att såga alla konkurrenter i närheten. Men det kommer väl ordförande Persson att kommentera i sin roll som litteraturrecensent när han gett ut sina memoarer och bytt jobb, kan man tänka!

Förvisso var Hans-Göran Persson skolminister, men måste han välja kvinnor vars namn börjar på A?

...för övrigt anser jag att det bör sättas upp bommar på Järnvägsgatan samt att Nybrovägen bör öppnas för genomfartstrafik!

0 Comments:

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home